Polsky-honic.czAktuality

Výcvikový den Polských honičů a barvářů v Lípě nad Dřevnicí 30.5.2020

08. 06. 2020

Dne 30.5.2020 se konal výcvikový den polských honičů,barvářů a dalších plemen. Tato zajímavá akce se konala v naší honitbě Mysliveckého spolku Lípa nad Dřevnicí. Bylo přihlášeno 9 psů , dorazilo 8.

Vše odstartovala disciplína práce na uměle založené stopě černé zvěře pro honiče a stopa zvěře dančí pro barváře. Každá ze stop pro honiče splňovala  parametry dle zkušebního řádu BZH a pro barváře dle soutěžního řádu. Stáří stop jsme však volili podle věku a připravenosti psů. Všechny stopy vedly přes ochozy a nevyhýbaly se místům hojně navštěvovanými zvěří. Samotné stopy pro barváře byly ve starší  kolem 20. hodin, neboť se jednalo o zkušené psy i vůdce.

Další disciplínou byl pohyblivý trenažer s atrapou divočáka k nácviku štvaní, stavění a rozvoji hlášení u stavěného kusu. Pes měl za úkol dojít po krátké šlapané stopě k atrapě, která se dala do pohybu a pes ji měl za úkol stavět a hlásit. 

Poslední disciplínou byla poslušnost, respektive hromadné odložení psů.

Celou akci jsme úspěšně zorganizovali ve spolupráci s dlouholetými kamarády z  Českomoravského klubu chovatelů barvářů (ČMKCHB)  ,kterým tímto ještě jednou moc děkujeme!!! Dále děkuji za účast klukům ze Zlínského Šakala a všem kamarádům,kteří mně s přípravou akce pomáhali.

Myslím, že IV.ročník byl opět vydařený a všichni si to nárámně užili.

Lovu zdar Tomáš Indra a organizační tým.

 


1 Jindřich Baloušek Polský honič
2 Petr Poncza Polský honič
3 Jan Hanuš Polský honič
4 Radek Škarpich Hannoverský barvář / F
5 Zdeněk Havlíček Hannoverský barvář / F
6 Ondřej Antl Bavorský barvář / P
7 Josef Dohnálek Alpský křivonoh / P
8 Dan Vyoral Foxteriér hladkosrstý / P
9 Tonda Urban Velšteriér

Více aktualit